Program Četvrte konferencije o dobroj ekonomiji

 

Četvrta konferencija o dobroj ekonomiji održat će se od 23. do 25. ožujka 2017. u velikoj dvorani Matice hrvatskih obrtnika u Zagrebu, Ilica 49.

 

Nastavljajući razgovor o nekim već započetim temama dobre ekonomije, ovogodišnja će konferencija donijeti i niz najnovijih rasprava i praksi iz polja kolaborativne ekonomije (collaborative economy), upoznati vas s konceptom "otvorene tvornice" u vlasništvu svojih radnika, predstaviti hotel i uspješno društveno poduzeće kojim upravljaju bivši imigranti i izbjeglice, pričati o inspirativnim primjerima suradničkog upravljanja javnim urbanim dobrima te govoriti o pokretu za demokratsko upravljanje, kolektivno vlasništvo i pravedniju budućnost rada temeljenu na bogatoj tradiciji zadrugarstva i novim tehnologijama 21. stoljeća (platform cooperativism). 

 

Radionice i otvoreni dijalozi

Uz niz ispirativnih predavanja, konferencija ove godine uvodi i neke nove formate i dovodi još više praktičnih radionica. U program konferencije su tako uključene tri raspraveKako koristiti grupno financiranje za društvena poduzeća – crowdfunding i zadružno financiranje, otvoreni dijalog sa stranim i domaćim društvenim poduzetnicima i rasprava o socijalnim zadrugama u Hrvatskoj.

Tijekom četvrte konferencije o dobroj ekonomiji održat će se i tri praktične radioniceKako koristiti grupno financiranje (crowdfunding) za vaše ideje? – besplatna radionica koja se nastavlja na otvorenu raspravu, namijenjena osobama ili grupama koje već imaju spremnu ideju za društveno poduzetnički projekt (više na http://bit.ly/2k2121l ), radionica Kitchen Bprojekt kolektiva Biceps Cultivatus iz Francuske, inovativan model održive kuhinje u kojoj su, kroz pametni dizajn i uradi sam kulturu, sjedinjeni urbani vrtovi, recikliranje i kompostiranje kuhinjskih ostataka, te Biotectureradionica izrade zelenih fasada i zidova koju će voditi Werner Wiartalla, član jednog od najpoznatijih društvenih centara u svijetu ufaFabrik iz Berlina.

Nabavite svoju ulaznicu!

Četvrtu konferenciju o dobroj ekonomiji organizira Zelena mreža aktivističkih grupa (ZMAG) i Zadruga za dobru ekonomiju. Cijena ulaznice za trodnevnu konferenciju iznosi 90 kuna, dvodnevnu ulaznicu platit ćete 70 kuna, dok ćete dnevnu ulaznicu kupiti po cijeni od 50 kuna. U cijenu svih kategorija ulaznice uključen je ručak, kava i prijevod na hrvatski jezik. Ulaznice možete kupiti putem Entrio sustava ili na njihovim prodajnim mjestima.

 

Proučite programnabavite svoju ulaznicu i vidimo se na konferenciji! (preuzimanje programa(hrvatski) i engleski)