Radionice Četvrte konferencije o dobroj ekonomiji

Tijekom Četvrte konferencije o dobroj ekonomiji održat će se i tri praktične radioniceKako koristiti grupno financiranje (crowdfunding) za vaše ideje? – besplatna radionica pripreme crowdfunding kampanje za posjetitelje konferencije koja se nastavlja na otvorenu raspravu, namijenjena osobama ili grupama koje imaju spremnu ideju za crowdfundanje, radionica Kitchen Bprojekt kolektiva Biceps Cultivatus iz Francuske, inovativan model održive kuhinje u kojoj su, kroz pametni dizajn i uradi sam kulturu, sjedinjeni urbani vrtovi, recikliranje i kompostiranje kuhinjskih ostataka, te Biotectureradionica izrade zelenih fasada i zidova koju će voditi Werner Wiartalla, član jednog od najpoznatijih društvenih centara u svijetu ufaFabrik iz Berlina.

Više o radionicama i prijave:

Kitchen B projekt je kolektiva Biceps Cultivatus iz Francuske. Četvero prijatelja dizajnera osmislili su ovaj inovativan model održive kuhinje koja se sastoji od tri modula, primjenjivih u svakoj kuhinji, privatnim prostorima ili javnim ugostiteljskim objektima. Korištenjem lako dostupnih materijala i elemenata kroz pametan dizajn i jednostavne tehnike dobiva se održiv kuhinjski prostor u kojem su sjedinjeni urbani vrtovi, recikliranje, kompostiranje kuhinjskih ostataka, primijenjena umjetnost i dizajn, uradi sam kultura, slobodno dijeljenje znanja i vještina, ušteda energije i zdrav prostor za održivo življenje.

Kitchen B je jedan od 12 projekata koji su izabrani kao najbolji primjeri održivih rješenja na ekološkom inovacijskom kampu POC21 (Proof of Concept 21) na kojem su u ljeto 2015. stvarali open-source ekološki modeli primjenjivi u svakodnevnom životu.

Praktična radionica Kitchen B održat će se kao dio Četvrte konferencije o dobroj ekonomiji, 25. i 26.03.2017. u cafe bar-u Botaničar, Trg Marka Marulića 6. Svaki dan izradit će se po jedan od odabranih modula (proizvodnja i skladištenje hrane). Radionica oba dana traje od 10 - 17h.

kotizacija: 400,00 kn

Voditelji radionice Audrey Bigot i Yoann Vandendriessche iz kolektiva Biceps Cultivatus će u sklopu Četvrte Konferencije o dobroj ekonomiji predstavit svoj rad te voditi radionicu primjene dobre ekonomije u kuhinju. Jer promjena počinje u kuhinji, a ovaj će nas praktični primjer inspirirati da razmišljamo o odnosu hrane i energije, otpada i potrošnje.

Prijave na: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScuYaqMMi0H8sIa8W_ol9xBaNjBEX6klTb5sJaezrDH73CRvg/viewform

 

Zelene fasade i vertikalni vrtovi dobivaju sve više poklonika u svijetu i sve je češća njihova primjena na javnim i privatnim objektima. Posebno se koriste u urbanim prostorima gdje doprinose čišćem zraku, snižavanju razine buke i povećanju osjećaja psihološke ugode. Funkcionalna su energetska izolacija i odličan model korištenja vertikalnih prostora za proizvodnju hrane.

Na samoj će se radionici izgraditi tri različita modela zelenih zidova kako bi se polaznici mogli upoznati s više tehnika i vrsta primjene. Radionica Biotecture – zeleni zidovi održava se u sklopu Četvrte konferencije o dobroj ekonomiji i to 24., 25. i 26. ožujka. Okupljanje i teorijski dio radionici održat će se u caffe bar-u Botaničar, Trg Marka Marulića 6 u trajanju od 18 do 20h. Praktični dio radionice održava se za vikend 25. i 26.03. na Recikliranom imanju u Vukomeriću s početkom u 10h.

kotizacija: 400,00 kn

Radionicu izgradnje zelenih zidova vodi Werner Wiartalla, voditelj eko-ureda u jednom od najpoznatijih društvenih centara u svijetu – ufaFabrik iz Berlina – gdje educira i primjenjuje sve oblike održivih rješenja koja taj urbani društveni centar čine jedinstvenim primjerom urbane energetske neovisnosti: solarna energije, zeleni krovovi i zidovi, skupljanje kišnice, energetska učinkovitost, prirodno graditeljstvo, biološki pročisčivači zraka i kogeneracijski sustavi grijanja.

Prijave na: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSf4j78JFAd7CvWaTnVVhTascyDmRq0C...

Kako koristiti grupno financiranje (crowdfunding) za vaše ideje? 
Imate ideju, k tome još i društveno korisnu, a ne znate kako je financirati? Naši prijatelji iz Crowdfunding Academy imaju rješenje za vas!
Posljednji dan konferencije, 25.03., održat će se radionica pripreme crowdfunding kampanje za sve posjetitelje konferencije. Pišite nam na dobraekonomija@gmail.com i ukratko opišite svoju ideju kako bismo je zajedno što bolje pokrenuli!