Soyarnica

Tip proizvodnje: 
ekološka prerada
proizvodi: 
tofu, seitan, tempeh, falafel, humus, alge, suncokretovo ulje, namazi, sojino mlijeko i jogurt...

Vjekoslav Vidović i ekipa iz Soyarnice bave se proizvodnjom tofua zadnje 3 godine. U početku su se fokusirali samo na tofu kako bi uspjeli pronaći recept koji će odgovarati vegetarijancima i mesojedima te maknuti stigmu sa ovih proizvoda u stilu "ako to jedem što moram izbaciti..." Postupno, ponuda se sve više širi, eksperimentiraju s različitim zaćinima i okusima kako bi svatko mogao pronaći nešto za sebe.

Rade isključivo sa hrvatskom eko sojom iz Slavonije, a ostale sirovine su također ekološkog porijekla i posjeduju isprave koje to garantiraju.

Preradu je upiana u eko upisnik te su proizvodi prošli analize zdravstvene ispravanosti (mikrobiologija, teški metali, pesticidi), a prostor u kojem rade zadovoljio je stroge sanitarne uvjete za preradu.